kop aandacht

 Fotograferen met aandacht

 De wereld is digitaal en we schieten maar foto's, want het is toch digitaal. 
" oh nee hoor, geen probleem, ik maak er wel een heleboel, dan kun je kiezen. "
Maar kiezen we nog wel? Staan onze harde schijven en laptops niet vol met foto's?

Nemen we nog wel de tijd om te kijken? Zien we nog wel wat er werkelijk is? Hoe zou het zijn wanneer we met een rolletje van 12 opnamen zouden fotograferen? Hoe zorgvuldig zou je dan je beeld maken?

We kunnen ons dat nauwelijks meer voorstellen. We schieten maar en dan zal er altijd wel een goede bij zitten of in ieder geval iets dat bijna goed is. En dan hebben we heel veel foto's en gaan we nog niet kiezen, want kiezen is ook lastig.

In deze workshop gaan we doen alsof we een rolletje van maar 12 opnamen hebben. We gaan ons beperken! Dit kan alleen wanneer we weten wat we zien. Tijdens deze workshop gaan we naar het bos en d.m.v. van de thema's: Pauze, Focus en Connect staan/zitten we deze middag stil wat wat we zien/horen/ruiken/voelen. Door je meer bewust te zijn van je omgeving, ga je andere dingen zien. Een aantal oefeningen helpen je de rust en de aandacht te vinden, die nodig is om je te beperken.

Je krijgt van mij een geheugenkaart en een notitieboekje. Op de geheugenkaart staan aan het eind van de middag 12 foto's en in je boekje heb je per foto een aantal opmerkingen geplaatst. Je levert dit bij mij in en ik ga dit verwerken in een boekje dat je een week later in onze winkel af kan halen.

- Maximaal 6 personen
- Inschrijving via internet of in de winkel
- Aanvang: 13.00 uur tot ong. 17.00 uur terug
- Vertrek vanaf De Eglantier 308
- Kosten per persoon € 59,00

Datum:
Zondag 7 april 2019
Zondag 2 juni 2019

naar aanmeldpagina