Portretfotografie met natuurlijk licht

Bedoeld voor iedereen die portretfoto’s wil maken. Van je ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, huisdieren of gewoon van iemand omdat het leuk is.
Het maken van een mooie portretfoto is best nog wel lastig. Dit blijkt elke keer weer als we de diverse foto’s in de winkel voorbij zien komen.  Of de uitsnede is niet goed, staat er iets raars op de achtergrond of de foto is net niet helemaal scherp of de ogen zijn niet goed zichtbaar en ga zo maar door.

Dus een workshop portretfotografie met bestaand licht is zo verkeerd nog niet. Het is van belang dat je de basisreflexcursus hebt gedaan en dus weet wat sluitertijd, diafragma en iso-waarde is. En je moet goed met je camera overweg kunnen. 

Tijdens de workshop gaan we naar een locatie in het Matenpark vlak bij de winkel. We werken niet met professionele modellen maar met onze eigen cursisten als model of met een van de kinderen of familielid van een van de cursisten.

We behandelen tijdens deze workshop de onderstaande punten;

- Hoe ga je om met een model.
- Hoe zet je het model neer.
- Wat voor lens ga je gebruiken.
- Hoe bepaal je de compositie.
- Wat voor achtergrond ga je gebruiken.
- Hoe ga je om met de belichting.
-.Hoe stel je de camera in.

We printen een paar foto’s voor iedere deelnemer uit en bespreken dan ook een aantal foto’s. Het model krijg natuurlijk ook foto’s mee.

Aan het eind van de workshop ga je met voldoende kennis en mooie portretfoto’s naar huis.

- Maximaal 12 personen
- Inschrijving via internet of in de winkel
- Aanvang: 13.00 tot 16.00 uur
- Vertrek vanaf de winkel op de Eglantier 308
- Kosten per persoon € 49,00

Datum:
voorjaar 2019

naar aanmeldpagina